poniedziałek, 10 czerwca 2013

27. Śniadanie mistrzów

Jak w tytule, dzisiaj zaserwowałam sobie śniadanie mistrzów, a co mi tam :D 


Szparagi z wędzonym łososiem

Składniki:
  • 3 szparagi
  • 3 plastry wędzonego łososia
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • posiekane świeże zioła
  • sól, pieprz - do smaku

Wykonanie:
Szparagi myjemy, odcinamy zdrętwiałe końcówki (gdzieś ok. 1/3 szparaga, a jeżeli są to zielone szparagi to je odłamujemy), obieramy je (od główki w dół, za pomocą obieraczki do szparagów lub do warzyw). W garnku zagotowujemy wodę z sokiem z cytryny, ze szczypta soli i odrobina cukru. Do wrzątku wrzucamy szparagi i gotujemy je ok. 15 minut. Następnie wyjmujemy je z garnka i wkładamy do miski z zimna wodą.
w międzyczasie jogurt naturalny mieszamy z posiekanymi świezymi ziołami (oregano, bazylia, tymianek, co tam chcecie).
Szparagi owijamy łososiem, układamy obok siebie i zalewamy sosem.

Danie jest super!

Smacznego :) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Durszlak.pl