niedziela, 11 sierpnia 2013

34. Papardelle z tuńczykiem

Papardelle z tuńczykiem

Składniki:
  • 30 dag makaronu papardelle
  • 125 g tuńczyka w oleju
  • 20 dag pieczarek
  • 2 małe cebule (cukrowa i czerwona)
  • 3 ząbki czosnku
  • 100 g koncentratu pomidorowego
  • pieprz
  • sól
  • zioła prowansalskie


Wykonanie:
Na patelni podsmażamy pokrojone w kostkę cebulę i przeciśnięty przez prasę czosnek. Następnie dodajemy pokrojone w plastry pieczarki. Wszystko razem podduszamy. Kiedy wszystko się ładnie połączy dodajemy tuńczyka, mieszamy, aby się "rozkawali" i podsmażamy. Następnie zalewamy wszystko koncentratem, doprawiamy i przesmażamy.
W międzyczasie gotujemy makaron.
Makaron polewamy sosem i voila ;)

Smacznego :)





3 komentarze:

  1. Zapisuję sobie przepis - jutro próba :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ok ok :) Czekam na relacje :)

      Usuń
    2. Zrobiłam tak jak Ci pisałam z chińskim makaronem spaghetti :-) Wyszło pyszne ! Koncentrat rozcieńczyłam w kubku wody, a ten makaron przypomina mi konsystencję i smak nitek do rosołu :-)

      Usuń

Durszlak.pl