niedziela, 7 września 2014

59. Oscypek na rukoli z suszną żurawiną

Jak zapowiedziałam, tak czynię :) Lecimy z tematem!

Oscypek na rukoli z suszoną żurawiną



Składniki:
  • pół szt. tego dużego okrągłego oscypka - wędzonego (nie muszę mówić, że najlepiej tego prosto spod samiuśkich "Tater" :) )
  • rukola - wg uznania
  • żurawina - wg uznania


Wykonanie:
Oscypka kroimy w grubsze plastry i podsmażamy z każdej strony na patelni, z odrobiną tluszczu. W tym czasie na talerzu układamy rukolę, na niej usmażony oscypek i całość posypujemy żurawiną. Ot cała filozofia. Zmiast suszonej żurawiny można użyć konfitury :)

Smacznego :)

2 komentarze:

  1. ile ja bym dała za takiego prawdziwego oscypka na ciepło... pychota!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja akurat miała szczęście, dostała w prezencie z Zakopanego ;)

      Usuń

Durszlak.pl